Vrijspring/beweeg avond zeer succesvol

Vrijdagavond 13 april werd in Manege Heeten de jaarlijkse wedstrijd vrij springen en bewegen georganiseerd door Paardenfokvereniging Holbatheo. Na een succesvolle kwaliteitsbeoordeling 4-5 jarigen onder het zadel in Bathmen afgelopen 23 maart, mocht nu ook deze competitie rekenen op een recordaantal inschrijvingen.

Er meldden zich 32 springpaarden in de leeftijd van 3 en 4 jaar. De jury, bestaande uit Zoi Snels en Edwin Klokman  beoordeelden deze paarden op exterieur en galop, techniek, afdruk, bascule, vermogen en algemene geschiktheid als springpaard. In uiteenlopend deelnemersveld, ging Jumbo Jet VDP verrassend met de overwinning aan de haal. Fokker en eigenaar A.J. van de Pol vertelt: ‘Het was een spontane actie om Jumbo Jet op te geven. We wilden eigenlijk een aantal 3-jarigen laten zien, maar vonden deze net niet klaar. Normaliter bezoeken we ook de oefenavonden naar de wedstrijd toe, wat er dit jaar niet van kwam, Jumbo Jet is nog nooit van huis geweest’. Deze inmiddels 4-jarige nakomeling van Emir R is de laatste nakomeling uit Noraly (keur, pres, pref v. Goodtimes) en verloor als 6 weken oud veulen zijn moeder als gevolg van koliek. Hij werd liefdevol opgevangen door een andere merrie van VDP Horses, die ook al een veulen aan de voet had. Vanavond liet hij zien, dat hij naast een zeer correcte wijze van springen, ook beschikt over het superkarakter wat de moeder doorgeeft. En, aldus Zoi Snels, mooier dan deze vind je ze bijna niet.

Op korte voet volgde de imponerende hengst Kentucky-Balia, in eigendom van M. Lanooy en D. Noeverman. Deze zeer sjiek hengst van Carambole uit een Lux moeder werd voorgesteld door Marijn Soetekouw. De jury roemde zijn aparte verschijning en sportmodel. Een belofte voor de toekomst!

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op startlijsten.nl De foto’s van de deelnemende paarden zijn gemaakt door Becashots, en terug te vinden op hun website.

holbatheo5 kopie