Verslag kwaliteitsbeoordeling paarden

Afgelopen vrijadgavond 31 maart vond de kwaliteitsbeoordeling van 4- en 5-jarige spring- en dressuurpaarden plaats in Manege ’t Ruiterkamp in Bathmen. Onder toeziend oog van Uriel Taken (springen) Kristel van Duren-Bodewes (dressuur) en Bernard Pleijter (algemeen) werden de verrichtingen van 11 springpaarden en 9 dressuurpaarden beoordeeld. Winnares bij de springpaarden werd Marijn Soetekouw, in het zadel van elite merrie Hayabantha VGK (Napels x Furore) De jury was gecharmeerd van deze mooi gemodelleerde merrie en haar zeer goede galop. Marijn ontving een mooie geldprijs, mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren en een statiedeken van VMB. Op kleine afstand volgde Gerdia Dolfsma met Hello Lucky Retto (Bernini x Germus R) Deze merrie begon de verrichting wat voorzichtig, naarmate zij langer in de ring was, liet zij een aantal zeer goede sprongen zien. Als extra prijs ontving Gerdia een waardebon van Subli. De 3e prijs mocht Nancy Draber in ontvangst nemen, zij bereed Ice Breaker VDP, een 4-jarige afstammeling van Action Breaker x Namelus R.
Op het programma stonden ook 11 dressuurpaarden, helaas moesten er op het laatste moment 2 combinaties afmelden. Ook in deze rubriek waren er 3 prijzen te verdelen: Sabrina van der Goes ging met haar nog wat groene merrie Heloise d’Equisage met de 3e prijs aan de haal, tweede werd Claudia Keddeman met haar Bon Bravour nakomeling Il Divo. Een ruin die ondanks zijn iets beknopte model wel bewoog met veel lossigheid. Winnares in deze rubriek werd Tesse Arentz in het zadel van Ircodale (Lord Leatherdale x Ferro) Een zeer mooi gemodelleerde ruin die een zeer tactmatige verrichting liet zien. Wij danken alle deelnemers en publiek voor hun komst, graag tot ziens op vrijdag 28 april in Heeten!!