Excursie 2006

Met een groep van 27 mensen zijn we op zaterdag 20 mei ’s morgens om 08.30 uur vertrokken vanaf het Bonte Paard te Dijkerhoek richting Rosmalen.

Rond 10.00 uur kwamen we bij Huub en Tiny Van Helvoirt aan. We werden daar vriendelijk ontvangen met koffie en koek.

Huub heeft ons de stallen laten zien en ons het een en ander vertelt over de manier waarop hij zijn paarden opfokt en zijn fokmerrie’s in goede conditie houdt. Ook over de hengstenkeuze hebben we gesproken.

Er werden 12 fokmerrie’s, de meeste inmiddels al met veulen, getoond.

De veulens die we gezien hebben waren van de hengsten OO Seven, Jazz en Florencio.

Het was een heel gezellige en leerzame ochtend. Iedereen was erg enthousiast.

Rond 12.00 uur vertrokken we met de bus naar Restaurant De Liempdse Barriére te Liempde waar we van een heerlijk warm buffet hebben genoten.

Rond 14.00 uur arriveerden we bij de fam. Van Heertum te Liempde. Zij waren net verhuisd en hadden de paarden nog niet allemaal bij huis staan. Dit was achteraf gezien wel wat jammer, we hadden natuurlijk het liefst ook daar alle paarden gezien en besproken. Uiteindelijk hebben we 3 merrie’s met veulen gezien. De andere paarden stonden nog bij hun zoon op de boerderij. Dit adres konden we, gezien de tijd die we hadden, niet meer bezoeken.

We hebben uitgebreid gesproken over de wijze waarop zij met hun fokkerij bezig zijn.

Nadat we met z’n allen nog even hebben genoten van de koffie met koek zijn we rond 16.15 uur weer richting huis gereden.

Al met al was het weer een heel geslaagde en leerzame dag!

Waar we volgend jaar heen gaan is nog een verrassing. Heeft u een voorstel, laat het ons dan weten.