Goede kampioenen tijdens vrijbewegen en vrijspringen.

Gisteravond 29 april heeft de jaarlijkse wedstrijd vrij springen en bewegen voor 3- en 4-jarge paarden plaatsgevonden in de manege in Heeten. Het jurykoppel bestaande uit Uriel Taken en Cor Vreeswijk beoordeelde 13 3-jarige en 7 4-jarige springpaarden, en 5 dressuurpaarden. De beste 5 springpaarden mochten finale lopen; door een ex aequo op plaats 5 hebben we dit jaar 6 paarden in de finale teruggezien. Op de zesde plaats eindigde de Isazsa (Zavall VDL) met 77,5 punt. In de eerste ronde liet zij hele mooie sprongen zien, helaas was zij in de finale wat moe. Een vijfde plaats was er voor Halina (Ultimo) van Martijs de Haan uit Vaassen. Deze Halina is een nakomeling van Holbatheo Paard van het Jaar 2015 Ifordina. De jury roemde de merrie om haar afdruk, een echt barragepaard. Als vierde eindigde Imke (Cameron Z) van Frank Buitenhuis. Een heel charmante schimmelmerrie die een paar zeer goede sprongen liet zien waarbij zij heel mooi ruggebruik toonde. Identity VDP (Air Jordan Z) ging er met de derde prijs vandoor, een scherpe merrie die veel vermogen toonde. Een mooie tweede plek was er voor INXS WM (Tornesch) van Martijn van de Linden en Marijn Soetekouw. Een kopie van zijn vader, zeer mooi gelijnd en zeker niet geïmponeerd door zijn omgeving. Een sportbelofte voor de toekomst aldus de jury. Het beste springpaard van de avond, tevens overall winnaar met de beste punten (87,9) werd Hinde Belle van Han van Dijk en Evelien Brandt. Deze fraaie afstammelinge van Quality Time liet zien dat hoogte geen probleem vormt en sprong keer op keer een zelfde goede sprong. Bij de dressuurpaarden mocht Mariette van ’t Hoff het oranje lint in ontvangst nemen met haar zeer mooi gemodelleerde Don Schufro nakomelinge Isolde. Een mooie tweede plek was er voor Royal (Royal Doruto) van de familie Nijenkamp. De complete uitslagen volgen maandag op startlijsten.nl, leden ontvangen deze tevens per mail. Publiek, deelnemers en sponsors: bedankt en graag tot volgend jaar!