Excursie 2007

Op zaterdag 17 maart zijn we met een groep van 35 personen een dagje uit geweest. Dit was weer een heel gezellige en leerzame dag. Vanaf het Bonte Paard te Dijkerhoek zijn we met een bus van Ter Doest uit Hengevelde vertrokken naar ons eerste adres, t.w.:

Reesink Horses te Eibergen. Dit is een handelsstal gespecialiseerd in dressuurpaarden. De broers Patrick en Eugene Reesink runnen het bedrijf waar jaarlijks ongeveer 300 paarden worden verkocht. Gemiddeld staan er zo’n 50 paarden op stal. Reesink Horses kocht o.a. de hengst Florencio als veulen aan en hebben samen met Nijhof en v.d. Oetelaar de jonge aangewezen hengst Spielberg (Sunny Boy x Rosier).
Het bedrijf is sterk internationaal georiënteerd, ze hebben een duidelijke visie op dressuurpaarden en kennen de markt erg goed.

Rond 10.00 uur kwamen we op het bedrijf aan en werden warm ontvangen met koffie en cake. Eerst kregen we een presentatie van hoe het bedrijf is ontstaan en hoe het is gegroeid naar wat het nu is!  Daarna kregen we een rondleiding door het bedrijf en heeft Judith Ribbels, een amazone die meerdere paarden voor Reesink Horses rijdt, met één van de paarden ons een paar sprongen laten zien.  Het was een heel gezellige ochtend en we hebben weer een heleboel (paarden) gezien.

Om 12.30 kwamen we bij Hotel Hengelo aan waar een heerlijk lunch buffet voor ons klaar stond.

Rond 14.00 uur kwamen we bij Stoeterij Oud Wierden aan. De familie Kolkman is de grondlegger van deze stoeterij waar ongeveer 60 paarden zijn gehuisvest. Dit bedrijf heeft zich op het fokken van springpaarden gericht. Een van hun bekende fokprodukten is de goedgekeurde KWPN hengst Undercover (Iroko x Libero H). In 2006 hebben ze dekhengsten ingezet zoals Quidam de Revel, Flipper d Élle, For Pleasure, Ustinov, Ovidius en Cantos.

Hier werden we ook hartelijk ontvangen met koffie en cake. De heer Kolkman heeft, samen met zijn vrouw, een presentatie van zijn bedrijf gegeven. Dit was heel erg interessant. Daarna heeft hij nog 2 jonge paarden laten vrijspringen en ons nog enkele van zijn fokproducten laten zien. Aan het einde van de presentatie hebben we gezamelijk nog wat gesproken over de fokkerij, de hengstenkeuze, waar moet je op letten etc. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Rond 17.30 uur waren we weer terug bij het Bonte Paard te Dijkerhoek vanwaar iedereen weer huiswaarts ging. Het was weer een reuze gezellige dag en hopelijk hebben we volgend jaar weer genoeg belangstellende om weer iets leuks te organiseren.