Excursie 2010

Op zaterdag 3 april vond onze jaarlijkse excursie plaats. Deze keer waren er adressen gevonden bij ons in de buurt en hebben we een stuk van het mooie Twente kunnen bewonderen.

Om 9.30 uur hadden we de gezellige groep compleet en is de bus richting ons eerste adres in Enter gaan rijden, Stoeterij ‘de Els’. Hier werden we hartelijk ontvangen, met koffie en cake, door Edwin Langevoort en zijn gezin. Edwin vertelde uitgebreid over de nalatenschap van Henk Spekenbrink, welke in 1970 begonnen is met de paardenfokkerij en heeft sindsdien vele successen behaald, zowel in de fokkerij als in de sport. Zo werd uit eigen fokkerij bijvoorbeeld 17 hengsten goedgekeurd en van de aangekochte jonge paarden werden 21 hengsten goedgekeurd.Op merriekeuringen werden 2 merries Nationaal Kampioen, 3 Nationaal Reserve Kampioen en 11 merries Provinciaal Kampioen.Ook vertelde Edwin ons open en eerlijk over zijn fokkersvisie en zijn visie over de toekomst. Er werden aan ons verschillende interessante merries en veulens getoond, veelal uit de Duitse fokkerij bewezen dressuurstammen. Uiteraard mochten we ook het paradepaardje van Stoeterij ‘De Els’ de hengst Rafurstinels bewonderen.

We hadden hier nog uren over door kunnen praten, maar volgens het programma was het tijd om afscheid te nemen van de familie Langevoort en richting het Van der Valk hotel in Hengelo te gaan, om de lunch te nuttigen.

Met de maag goed gevuld zijn we richting de stallen van Stoeterij Ineke Mosman in Enschede gereden. Hier verwelkomde Ineke en haar zoon ons hartelijk. Er was door Ineke een leuk programma in elkaar gezet, waarbij verschillende paarden aan ons getoond werden en wij meer over haar fokkerij te weten zouden komen. Ineke is onder andere de fokker van de KWPN goedgekeurde hengsten Scandic, Ovidius en de KWPN erkende Luidam en twee aangewezen hengsten, een aantal tweede, en derde bezichtigingshengsten, een hele rij sterhengsten en –merries en veel keur, elite, sport springen en sport dressuur merries, preferente en prestatiemerries.Er wordt met drie merrielijnen gefokt: die van Eljenhove (v. Akteur), Twiggy (v. Lucky Boy xx) en Halvé (v. Julio Mariner xx).Zoon Gijs, die springruiter van beroep is, liet verschillende paarden onder het zadel zien en er werden een aantal hindernissen gesprongen in een goed verzorgde springbak. Zo zagen wij ook een van de top springpaarden van Ineke en Gijs: Lady Luidam. Ook werden er verschillende merries aan de hand getoond en konden we ook de eerste veulens bewonderen. Ineke vertelde vol passie over haar fokkersvisie en over de bijzonder praktische combinatie van fokkerij en springsport binnen de familie Mosman.Na deze prachtige presentatie werden we bij Ineke binnen uitgenodigd voor een hapje en een drankje en konden we nog even gezellig napraten.

En na 16:00 uur werd het toch echt tijd om weer huiswaarts te gaan. We konden terug kijken op een succesvolle excursie, welke naast gezellig ook erg leerzaam was.

Klik op onderstaande link om de foto’s van de excursie te bekijken:
http://picasaweb.google.nl/mirjam.lorijn/ExcursieHolbatheo2010?feat=directlink