Excursie 4 juni 2016

Op zaterdag 4 juni vond onze jaarlijkse excursie plaats. Om 8.30 uur hadden we de groep compleet en is de bus afgereisd richting de Familie Angenent te Woubrugge . Hier werden we ontvangen door de familie Angenent . Na een bak koffie met cake en een welkomswoord werden we door Sannah en Henk rond geleid op hun bedrijf. Hier werd ook de visie over de fokkerij en de toekomst uitgelegd. Met name het consequent eenmalig laten dekken van de driejarige merries waarna ze ongeacht het nageslacht verder worden klaar gemaakt voor de sport baarde enig opzien. Gaan hier dan geen waardevolle fokmerries verloren? Er werden aan ons verschillende interessante merries en veulens getoond uit oa de sina- en de oberlina-stam. Deze werden bekeken in de uitgestrekte weilanden. Henk Angenent zorgt zelf voor de merriebegeleiding, van insimineren tot het scannen. Hij boekt hiermee goede resultaten en heeft nu ook wat interessante guste merries aangeschaft waarmee hij wil doorfokken.
Na een bedankwoordje van de voorziiter en het overhandigen van een kleine attentie werd daarna de reis voortgezet naar van der Valk voor de middaglunch. Dat ze hier geen boeren volk gewend zijn blijkt wel uit de broodschalen die tot de laatste kruimel werden leeggegeten.
Hierna ging het richting Waddinxveen, althans dat was de bedoeling. Wat een reisje van 25 minuten moest worden werd een site-seeing tour van 1,5 uur met dank aan de heren van “vanAnaarBeter”.
Uiteindelijk zijn we toch op “Stal everse” aangekomen, een super modern sport en fokbedrijf.
Nadat ook hier even wat is gedronken worden we rondgeleid op het bedrijf door een van de medewerkers van het bedrijf en de moeder van Mischa.
Alles ziet er tip top uit en de paarden zijn allen voorzien van een droomafstamming. Dit is ook de bedrijfsfilosofie, het fokken en opleiden van toppaarden.
Voorbeelden hiervan zijn oa Big star en E-Star die hier zijn opgeleid voordat ze zijn verkocht voor de grote sport. Er zijn meerdere ruiters in dienst en de echte toppers worden door Mischa en Doron Kuipers tot grand-prix niveau afgericht.
Het hele fokgebeuren wordt geregeld door Mario die de juiste hengsten uitzoekt voor zijn fokmerries en die middels de nieuwste technieken als embryo-transplantatie en ICSI zorgt voor interessant nageslacht.
Nadat er nog even een video is bekeken van de hengsten E-star en Iceman de Muze wordt er afscheid genomen en wordt de thuisreis weer aanvaard.

We kunnen terug kijken op een succesvolle excursie met een grote groep (30 personen) welke naast gezellig ook erg leerzaam was.